История

Хранинвест-Хранмашкомплект АД е основана през 1968 година, като производител на машини и оборудване за хранително-вкусовата и фармацевтична промишленост. В структурата ѝ влизат бившите заводи: Червено знаме, Железник, Тачо Даскалов, инженеринговите предприятия Хранмашкомплект и Хранинвест.

Днес Хранинвест-Хранмашкомплект АД е част от състава на една от най-големите холдингови компании в България - Холдинг Загора ООД, и с повече от 50 годишен опит създава традиции в българското машиностроене.

През годините, чрез инвестиране в ново оборудване и технологии, дружеството се е утвърдило както в производството на различни машини и съоръжения, така и в механичната обработка на детайли и изработването на заварени конструкции. Специализирана е в дребно серийното и едро серийното производство на малки, средни и едрогабаритни детайли.

Хранинвест-Хранмашкомплект АД поддържа и непрекъснато подобрява Интегрирана система за управление, която е в съответствие със Стандарти ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018.

duns