Заварени конструкции

Наред с производството на машини и оборудване, неръждаеми резервоари и механичната обработка на детайли „Хранинвест-Хранмашкомплект” АД е и дългогодишен производител на заварени ротационни и призматични носещи конструкции, рами, маси и фундаменти на машини за машиностроенето, въздуховоди, филтри, заглушители за енергетиката и много други.

Наличното оборудване беше обновено и модернизирано и днес разполагаме с най-съвременно заваръчно оборудване на фирмите Fronius и Kempi за E, WIG и MIG-MAG заваряване.

Освен съвременната заваръчна техника разполагаме и с възможности за заваряване на много големи конструкции – височина на халето 12 м. подмостова височина 8 м., снабдено с  два мостови крана с товароподемност 12 т.

Фирмата разполага със сертифицирани процедури по заваряване съгласно изискванията на ASME и EN ISO 15614-1 за материали S235, S275, 304L, 316L, дуплекс стомани и квалифициран заваръчен персонал, сертифициран по ASME и EN 287-1 за горепосочените методи на заваряване.

Заваръчните процеси се изпълняват под надзора на квалифицирани международни инженери по заваряване /IWE/. Заварените конструкции се контролират от квалифициран и сертифициран персонал - /EN 473/. Извършва се визуален, безразрушителен и разрушителен контрол на заварените съединения.

Заварените конструкции, в зависимост от изискванията на клиента, се обработват чрез дробинкоструене, пясъкоструене или перлоструене и се покриват с антикорозионни покрития.

Процесите за нанасяне на покрития /атмосферна среда и дебелина на покритие/ се контролират  със специализирани средства на фирма ELCOMER, по методи съобразени с изискванията на европейските и международни стандарти.

 

Заварени конструкции 1Заварени конструкции 3

duns